Ga naar de homepage

Vanaf oktober starten we met het snoeien van bomen. Eerst worden de bomen in de centra van Kaatsheuvel, Loon op Zand en de Moer gesnoeid. Hierna starten we met een grote ronde langs de kernen. Let op! Het gaat bij deze ronde om de bomen binnen de kernen. Begin 2025 snoeien we de bomen in het buitengebied.

Samen met onze boomspecialisten hebben we onderzocht welke bomen of bomenlanen extra aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan bomen met veel dood hout, lage hangende takken of  bomen met schade.

Wij controleren regelmatig!

We controleren regelmatig de bomen van de gemeente. Een boom word eens per 3 jaar gecontroleerd en als het nodig is gesnoeid. Bomen met een risico controleert de gemeente vaker. Als het nodig is beschermen wij de bomen. Bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden. Bomen dragen bij aan een groene leefomgeving. Wij kappen bomen daarom liever niet. Maar soms is dit voor de veiligheid toch nodig, bijvoorbeeld als een boom ziek of dood is. Zo zorgen we dat het veilig blijft en er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Mocht je een boom zien die direct een gevaar vormt voor de omgeving, maak dan een melding in de Fixi app of via www.fixi.nl.