Ga naar de homepage
Tess van de Wiel

Wethouder Tess van de Wiel (CDA) heeft woensdag 25 september 2024 de gemeenteraad schriftelijk laten weten dat zij per direct haar functie neerlegt.

In haar ontslagbrief geeft wethouder Van de Wiel aan dat haar besluit is genomen vanwege een onverenigbaarheid van karakters binnen haar en de CDA-fractie. “Er is onvoldoende basis voor een vruchtbare samenwerking. Om die reden heb ik besloten mijn functie neer te leggen,” aldus Van de Wiel. Ze blikt met waardering terug op haar tijd in het college en de samenwerking met de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie en de inwoners van Loon op Zand.

Burgemeester Erik Ronnes reageert namens het college: “We betreuren het vertrek van Tess van de Wiel als lid van ons college, maar respecteren haar keuze. We zijn haar dankbaar voor de energie en inzet die zij de afgelopen periode heeft getoond. Namens het college wens ik haar veel succes in de toekomst.”

Het college zorgt ervoor dat de lopende zaken uit de portefeuille van wethouder Van de Wiel worden opgepakt, zodat al het belangrijke werk voor nu gewaarborgd is.